28 oktober

Fotofestivalen 2017

Photogether är fotofestivalen som varje höst låter unga fotointresserade att tillsammans få lära, inspireras och utforska sitt kreativa uttryck. En festival fylld med inspirerande workshops, föreläsningar och utställningar av unga talangfulla fotokonstnärer

Festivalens Delar

Workshops

Etablerade yrkesfotografer tar dig med i en del av deras dagliga arbete. Här får du lära dig allt från grunder till ljusättning eller gå på fotopromenader.

Prova på

I "prova-på" sektionen på festivalen får du testa allt från fotostudio, porträtt-race, UV-foto och annat spännande! Både bakom och framför kameran.

Föreläsningar

Inspiration kan komma från alla möjliga håll. Kreatörer föreläser om allt som kan hjälpa dig utveckla din fotopassion.

Utställning

I år har vi äran att ställa ut 4 unga, talangfulla fotografer på framfart. Kom och kika, nästa år kanske du får chansen!

Utställare

Bea Holmberg, 24 år

@beaholmberg

Bea är en nyfiken och rastlös tjej från Vilhelmina i Lappland. Hon gillar att möta människor, befinna mig på resande fot och mår bäst när hon får se en plats för första gången, flera gånger. Ständigt skiftande och överraskande. Något man tydligt märker i hennes bilder.

Elin Engvall, 16 år

@elinengv

16 åriga Elin bor i Gislaved, Småland och har snabbt blivit populär på Instagram för sin unika stil och bildspråk. Hennes favoritmotiv är människor och känslan man kan förmedla med ett enkelt ansiktsuttryck.

Mika Aberra, 23 år

@maberraa

Mika besitter en stark passion för att se nya platser och lära mig om nya kulturer! Fotografin blev ett naturligt medium för honom att anamma sin passion. Idag jobbar Mika som kommersiell fotograf med fokus på lifestyle, landskap, människor men framförallt - storytelling.

Sune Chee, 23 år

@sunechee

Sune gillar att kunna ta sin tid med ett fotografi och verkligen granska alla detaljer. Hans stora passion är att skapa bilder som säger dig mer ju längre du beskådar den. Han ser foto som något magiskt, och det upplever man verkligen i hans surrealistiska bilder.

Föreläsare

I år har vi fler föreläsare på ingång, vi berättar mer snart!

Schema

11.00

Brunch på Frilagret

12.00

Utställningen Öppnar

12.30

Föreläsning: “Grundläggande komposition”, Bea Holmberg

13.00

Workshop: Studiofotografering

13.30

Föreläsning: ”Frågestund med Mika”, Mika Aberra

14.00

Workshop: Retusch & Bildbehandling

14.30

Föreläsning: “Från amatör till yrkesfotograf”, Dino Soldin

15.00

Workshop: Photowalk med Sune och Elin

15.30

Prova på: UV FotograferingDJ Mandy & DJ Bella spelar under dagen

Sponsorer

Vi ses den 28 oktober på Frilagret

Eventet på Facebook